Bemutatkozás

Kedves Olvasó!

Üdvözöllek a Padlizsán a poggyászban blogon, ami egy korábbi online naplóm (IRtoura.blog.hu) folytatása!

Szandi vagyok. Az eredeti blog indulásakor (2017-ben) 27 éves. Bölcsészkaron végeztem, szeretem a filozófiát, a színházat az irodalmat és egyéb művészeti ágakat, különböző kézműves elfoglaltságokat, hosszú sétákat tenni a szabadban, sütni, főzni, a párommal, a családommal és a barátaimmal minőségi időt tölteni. Mindig is vonzott az “írás” és a “tanítás”. Kislány koromban felváltva készültem írónőnek, költőnek, újságírónak, pedagógusnak később (már az egyetemi éveim alatt) kritikusnak. Úgy érzem, ezek a szakmák mind összekapcsolódnak egymással valamilyen formában. Mire betöltöttem a 24-et, és végeztem választott tanulmányaimmal, már nem vonzott sem a színházi munka, sem a színdarabok kritizálása. Jelenleg egy belvárosi bioboltban dolgozom, ahol legjobb tudásom szerint igyekszem a tanácstalan betérőket útbaigazítani.

Blogolni még korábban, 2015-ben kezdtem. Egy dekupázs-technikával foglalkozó oldallal indítottam. Idő hiányában ezt a tevékenységet felfüggesztettem, azonban továbbra is izgatott a blogolás gondolata. 2016 őszén határoztam el magam az életmódváltás mellett. Mivel napjaim javát – az akkori irodai főállásom mellett – az életmód- és táplálkozás szervezés-tervezés tette ki, úgy döntöttem, összekötöm a kellemest a hasznossal: arról írok, amivel egyébként is foglalkoznék, amit időm nagy részében kutatok (és hozzáteszem, hogy ezt örömmel teszem). Az sem baj, ha eközben másokat is segíthetek, motiválhatok, esetleg egy egészségesebb vagy kezdetben legalábbis egy tudatosabb életvitel felé navigálhatok.

„Vagyok, ami vagyok, mert egy ilyen is kell
De más nem, azt csak én döntöm el
Hogy minek adok helyet a szívemben
És mi az, minek többé már Nem!”

Kowalsky meg a Vega: Rendíthetetlen

Budapesten élek a férjemmel és kislányunkkal, Zorkával, aki 2018 nyarán született. Korábbi írásaim az inzulinrezisztencia-gyanú miatt folytatott diéta körül csoportosultak. Miután egyre többet olvastam, képeztem magam az egészségtudatos táplálkozás területén, igyekeztem elhatárolódni ettől a szűk témától. Félrevezetőnek éreztem a blog elnevezését, emiatt vegyes érzésekkel lezártam a blogolás ezen fejezetét. Számomra értékesnek és érdekesnek vélt gondolataimat és életem jelentős pillanatait azonban egy új fejezet keretében, a Padlizsán a poggyászban blogon osztom meg a nagyközönséggel. Témáim között szerepelnek egészségtudatos, ugyanakkor egyszerű, gyors – néha bonyolultabb – és mindenekelőtt (a szerénységet félretéve) hihetetlenül finom receptek, ezen belül is leginkább növényi alapú, gyerekbarát, allergénmentes ételek; életmódbeli tanácsok vagy inkább példák a saját életvitelemből; az egészségtudatos élet egyéb aspektusai, testi- és lelki tényezők, minden, amivel javíthatunk életminőségünkön; és nem utolsósorban könyv-, blog- illetve vlogajánlók.

Remélem, hogy akik korábbi ténykedéseimet követték, az új blogfelületen is találnak kedvükre való olvasnivalót, az új látogatókat pedig szívesen marasztalom, visszatérő vendégként tekintek rájuk. Fogadd sokk szeretettel minden új, szívből jövő írásomat! 🙂